بیانیه هیئت داوران مسابقه شماره 2 زیگوآرت
با توجه به حجم قابل توجه و سطح بالای آثار شرکت کنندگان که در سایت مسابقه طراحی فضای بام بارگذاری شد، قضاوت به سرعت و در قالب رؤیت شیت ها توسط هیئت داوران در ابتدا به صورت فردی، در دو بازه زمانی با همکاری نهاد برگزار کننده صورت پذیرفت.
در طی این دو مرحله قضاوت، ۳۰ اثر به همراه ۱۰ اثر دیگر جواز حضور در مرحله نیمه نهایی مسابقه را دریافت کردند. در مجموع تمامی این ۴۰ اثر که به اجماع کلی هیئت داوران رسیده است با پیشنهاد آنها فرصت حضور در گزینش انتخاب مردمی را پیدا کردند.
در تاریخ ۱۴۰۰/۹/۲۷ قضاوت نهایی مسابقه با حضور اعضای هیئت داوران صورت پذیرفت که طی آن ۷ اثر به عنوان هفت طرح برتر مسابقه در قالب رتبه های اول تا سوم و مابقی به عنوان طرح برگزیده نهایی انتخاب گشتند.
همچنین از بین این ۴۰ اثر با پیشنهاد و انتخاب هیئت داوران ۳ اثر دیگر نیز با توجه به اینکه ایده ها و طراحی خاصی را در جهت بسط و گسترش خلاقیت در معماری مطرح کرده بودند به عنوان آثار قابل تقدیر ویژه مسابقه اعلام شدند. این ۱۰ پروژه که به فینال رقابت راه یافتند هر یک داری ایده مشخص و مدونی هستند که با توجه به کیفیت بالای آثار از نظر موضوع طراحی، بسط و توسعه طرح و در نهایت محصول نهایی قابل توجه، مورد نقد و بررسی بیشتر هیئت داوران قرار گرفته و به عنوان آثار فاخر توسط رسانه مربوطه منتشر خواهند شد.
در نهایت از میان پروژه های فینالیست سه اثر به عنوان برندگان رتبه های اول تا سوم انتخاب شدند که هر سه این پروژه ی نهایی یک وجه اشتراکی داشتند و آن اینکه صرفا به موضوع بام بسنده نکرده و با ارجاع به بخشی از تاریخ معماری، به حل مسئله ی بام در حوزه ی گفتمان معماری پرداختند.
کد 2887355 به دلیل انتخاب موضوعی که امکان بسط وگسترش آن برای عموم ساختمان های اداری را داراست، انعطاف پذیری فضایی، ایجاد و خلق فضاهای متنوع بسته به سطح نیاز باشندگان در فضا و همچنین بهره گیری از رنگ غالب که اساسا سبب ایجاد انرژی در فضای اداری میشود به عنوان رتبه سوم مسابقه انتخاب گشت.
کد 2511671 به دلیل ارتباط معنوی بام با آسمان(دیدار زمین و آسمان)، تلاش برای یک تجربه ی جدید فضایی از طریق نماد ها و آیکن ها و استفاده بهینه از عناصر فضایی(پلکان، سکو و میدانگاه) به منظور ایجاد تمثیل های شاعرانه و در نهایت کیفیت مرتبط پرزانته با موضوع مد نظر طراحی به عنوان برنده رتبه دوم مسابقه انتخاب شد.
کد 2239624 به دلیل نو آوری در موضوع طراحی، بهره گیری از کهن الگوها، بسط و ربط هنر مینیاتور(هنر دو بعدی) به معماری(هنر سه بعدی و خلق فضا) با استفاده از تکثر لایه های درونی مینیاتور و تلاش برای ایجاد کیفیت های متنوع فضایی و امکان بازی نور و سایه در ساعت های متمادی شبانه روز و حتی فصول مختلف سال به عنوان رتبه اول مسابقه انتخاب گشت.
در پایان هیئت داوران از تلاش کلیه شرکت کنندگان مسابقه تقدیر نموده و زحمات آنان را در جهت ارتقای دانش معماری این کشور مفید می داند.
شورش عابد – مرجان فرضیان – نیما مکاری